Uporabniška izkušnja spletnih strani [za top prodajne rezultate]

V tem članku je uporabniška izkušnja dobre in učinkovite spletne strani opisana in prikazana tako, da so nasveti o uporabniški izkušnji in primeri dobrih praks, uporabni tudi za majhna podjetja, ki samostojno nastopate na internetu, hkrati pa tudi tako, da pridete do ugotovitve, da za učinkovito uporabniško izkušnjo, ne nujno stojijo “drage analize in spletne študije”, ampak preprosta, zdrava in enostavno razumljiva “kmečka logika in pamet”.

Seveda je mogoče o tem kaj je dobra (in predvsem učinkovita) uporabniška izkušnja, “razpredati” na 100 načinov in sigurno ni narobe, če, predvsem za večjimi spletnimi stranmi in velikimi spletnimi trgovinami, “stojijo” analize in testiranja, ki privedejo do maksimalno kakovostne izkušnje, a spodaj boste videli, da za kakovostno uporabniško izkušnjo majhnih, pa tudi srednje velikih internetnih strani, ni nujno, da namenjate “milijone”, ampak, da včasih čisto zadošča, če na svoje spletne strani, pogledate iz uporabniškega/obiskovalčevega zornega kota.

Kaj je uporabniška izkušnja

Uporabniška izkušnja je proces (skrb) za to, da uporabnik spletne strani, na katero je prispel, na njej, kar se da hitro zadovolji svoj interes.

To je vse.

3 ure “filozofiranja” o tem kako je pomembna uporabniška izkušnja, koliko ta prispeva k izboljšanju spletne strani, itd… je pogosto, v nasvetih o uporabniški izkušnji, na različnih spletnih straneh, opisovano zato, da SE DRAŽJE “proda” izboljšavo/izdelavo spletne strani oz. katerokoli drugo storitev, povezano s spletnim marketingom.

Če namreč 16 ur govorim ali pišem o uporabniški izkušnji, je logično, da o njej razmišljam iz več zornih kotov, posledično pa je moja storitev izboljševanja uporabniške izkušnje spletnih strani, lahko prodana, dražje 🙂

Če želite izboljšati uporabniško izkušnjo svojih spletnih strani, si poglejte spodnje, “common sense” primere spletnih strani, lastnike prikazanih spletnih strani, pa, če želite pokličite in vprašajte ali so zadovoljni s svojo uporabniško izkušnjo.

Za marketinško svetovanje za izboljšanje uporabniške izkušnje na spletnih straneh, lahko pišete tudi na povezavo.

Zraven prikazanih primerov so podani tudi opisi (ki so pomembni zato, da pokažemo, da je skrb za dobro uporabniško izkušnjo, od primera do primera, drugačna). Tako kot je drugačen namen spletnih strani, prodajni proces spletnih strani in sploh poslovni model vsake izmed spletne strani.

p.s.: prikazani primeri spletnih stran so na trgu po več let (tudi 10 in več). Če z izkušnjo, ki jo nudijo svojim obiskovalcem, ne bi bili zadovoljni, jih najbrž na trgu, niti več ne bi bilo.

Dobra uporabniška izkušnja – primeri učinkovitih in delujočih spletnih praks

Če ste dobro prebrali “definicijo” tega kaj je uporabniška izkušnja, na začetku poglavja nad tem, razumete, da dobra uporabniška izkušnja čimprej zadovolji INTERES obiskovalcev.

Se pravi, da se dobra uporabniška izkušnja spletne strani gradi tako, da se razume in poglablja v razumevanje INTERESA/NAMENA obiskovalcev spletne strani.

Bolj kot razumemo kakšen je namen obiskovalcev, hkrati pa je ta namen SINHRONIZIRAN z INTERESOM, ki ga imamo mi, lastniki in upravljalci spletnih strani, s svojimi stranmi, hitreje se zadovolji interes obiskovalcev. Kakovostnejša je uporabniška izkušnja.

NAMIG: Uporabniško izkušnjo načrtujte na podlagi marketinške strategije vaše spletne strani. O marketinških strategijah, preberite na povezavi.

Gremo na “common sense” primere… (pri katerih boste videli, da na dobro uporabniško izkušnjo vpliva VSE:

  • enostavnost in jasnost sporočila spletne strani
  • unikatnost sporočila spletne strani
  • dizajn spletne strani
  • uporabnost strani
  • dostopnost strani
  • dodana vrednost strani
  • kredibilnost strani
uporabniška izkušnja
vir: InterAction Design

Uporabniška izkušnja iz vidika enostavnosti in preglednosti ponudbe v spletni trgovini – primer spletna trgovina Pohištvo123.si

Zelo učinkovito uporabniško izkušnjo iz vidika preglednosti in enostavnosti, ponuja spletna trgovina Pohištvo123.si.

Obiskovalci, ki jih zanimajo npr. počivalniki na Pohištvo123.si, najdejo celoten pregled vseh počivalnikov, gugalnikov in drugih sedežnikov za dnevne sobe, vse na eni strani (na povezavi).

enostavnost in preglednost spletne trgovine
Enostavnost in preglednost izdelkov v spletnih trgovinah je nujna (tudi in predvsem) zaradi dobre uporabniške izkušnje obiskovalcev, ki v trgovine prispejo iz svojih mobilnih naprav. Kupci počivalnikov na Pohištvo123.si, lahko na eni strani, brez odvečnega listanja in iskanja, po ponudbi počivalnikov, počivalnike pregledajo na enem mestu.

Uporabniška izkušnja iz vidika privlačnosti in dizajna

Dizajn spletne strani se med t.i. ux strokovnjaki uvršča v sam vrh pomembnosti elementov, ki na spletnih straneh zagotavljajo dobro uporabniško izkušnjo.

Seveda, če je izdelek, ki se ga ponuja v prodajo, že sam po sebi, privlačen, je oblikovanje dobre uporabniške izkušnje, toliko bolj enostavno.

Poglejte primer na spodnji sliki (trgovina Sanjski-Šopek.si, kategorija izdelkov daril za materinski dan):

ux privlačnost

Če je, po drugi strani, produkt ali storitev prej tekstovno opisljiva in grafično težje prikazana, je pač v dizajn na področju uporabniške izkušnje potrebno vložiti več premisleka, energije in stroškov (2).

V primeru storitev lahko pomembno k uporabniški izkušnji prispevajo slike primerov izvedenih storitev:

uporabniška izkušnja dizajn
K pozitivni in kakovostni uporabniški izkušnji na področju dizajna, ogromno prispeva uporaba “beline”, t.i. “white space”. H konverziji spletnih strani, kot posledici dobre uporabniške izkušnje, prispevajo prodajna sporočila in teksti. Primer landing strani: Kreal.si
P.S.: Če vas zanima dobra uporabniška izkušnja iz vidika tekstopisja, npr. na vašem blogu, priproočamo članek Kako pisati blog

Uporabniška izkušnja & SEO optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletnih strani je odločujoč faktor za to, da spletna stran v iskalniku Google, dosega večjo vidnost in obiskanost (po t.i. naravni poti, brez, da za povečanje vidnosti spletne strani, plačujemo oglaševanje).

Zato mora biti uporabniška izkušnja v tesni navezi s SEO optimizacijo strani (3), krasen, uporabniško všečen, hkrati pa tudi izjemno prodajno učinkovit način združevanja uporabniške izkušnje in SEO optimizacije. Poglejte na spletni strani trgovine TopIzbira.si:

uporabniška izkušnja seo
Med etuiji za mobije, se spletna trgovina Topizbira.si, na vrhu Googla, med organskimi prikazi (SEO), nahaja redno. Poglejte spodnjo sliko:
uporabniška izkušnja in seo
Na vrhu seznama je ključna beseda, ki je na novo dodana med SEO cilje za prikaz spletne trgovine na prvi strani Googla. Z vsemi ostalimi besedami je topizbira.si, stabilno na prvi Googlovi strani. Zato je tudi ena izmed spletnih trgovin, ki jo pozna praktično vsak kupec, ki kupuje ovitek za telefon ali zaščitna stekla za telefone.

Definiranje NAMENA spletnih strani

Dobro preberite spodnje…

Nimajo vsa podjetja in vse spletne strani, v ISTIH panogah, nujno isti namen.

Če ste npr. v prvem poglavju zgoraj brali o povezanosti dobre uporabniške izkušnje z enostavnostjo in preglednostjo (ter posledično boljšo prodajo v spletnih trgovinah), na primeru pohištvene panoge, opazujte uporabniške izkušnje spodnjih spletnih strani (ki prav tako delujejo v pohištveni panogi, 4).

Namen teh strani je izdan pod njihovim seznamom….

Dnevne sobe na Unisvet.si
Kuhinje na PopolnaPrehrana.si
Kopalnice na Futr.si
Dnevni regali in klubske mizice na Mizarstvo.si

Če, na prvi pogled, imate občutek, da so vsebine na teh spletnih straneh, izdelane zato, da prodajajo posamezne kose pohištva (kopalnice, dnevne sobe, mizice,…), sledite izkušnji na straneh, še enkrat !!!!!

Namen teh vsebin je vodenje obiskovalcev teh strani do klikov na reklame.

Te spletne strani (v isti panogi pohištva) uporabniško izkušnjo gradijo z namenom, da obiskovalce peljejo do klika na reklame.

Dobra uporabniška izkušnja in UPORABNOST spletne strani

Na vaši spletnih strani lahko imate diamantne slike, posnete z najetim fotografom, ki ne slika pod 2000€, za eno sliko in z zlatimi črkami napisane najboljše prodajne, marketinške in druge spletne tekste in besedila, a…….

Če vaša spletna stran ni UPORABNA, ne nudi dobre uporabniške izkušnje.

Zelo uporabna, za tiste, ki iščejo ugoden kredit, je npr. spletna stran abanke.

Zakaj?

Ker na spletni strani ponuja preprost gumb za izračun kredita (brez odvečnih besed in zlatih slik, je stran preprosto uporabna, ker si interesent lahko sam izračuna znesek kredita za stanovanje, avtomobil, gotovinski kredit ali hitri kredit).

uporabnost spletne strani

Kredibilnost spletne strani

Kredibilnost (zaupanja vrednost) je iz vidika uporabnikov spletnih strani pomembna zato, ker ni nepomembno ali se obiskovalci sicer nahajajo na “lepi” spletni strani ali na strani, ki jih zaupajo.

H gradnji kredibilnosti spletne strani (in s tem k izboljšanju uporabniške izkušnje), močno prispeva objava celotnih kontaktnih podatkov podjetja, objava slik avotrjev (v morebitnih blog zapisih), objave pristnih fotografij izdelkov in storitev (montaže, realne slike iz terena). Mnogokrat fotošuting slike povzročijo ravno kontra učinek pri obiskovalcih strani.

Močno k zaupanja vredni spletni strani, prispeva tudi objava referenc, še posebej, če so te zelo močne….

Poglejte sliko:

uporabniška izkušnja kredibilnost
Ekološko posestvo Trnulja je The Guardian izbral za eno izmed 10 top lokacij v Evropi. Takšna objava poveča zaupanje v spletno stran.

Video o tem kaj je uporabniška izkušnja (angl):

Če se zanimate za marketing na spletu preko agencij, priporočamo še naš zapis: Na kaj biti pozoren pri izbiri marketinške agencije

Viri:

Definicija uporabniške izkušnje – Nielsen Norman Group
InterAction Design
2 – The importance of user experience design
3 – Understanding the link between UX design and SEO
4 – Why is UX desing essential to your website