3 primeri opravljenega tečaja SEO optimizacije

Spodaj so opisani trije primeri tečaja SEO optimizacije, za 3 različne spletne strani, pri vsakem primeru pa je opisano kaj konkretno je tečaj SEO optimizacije, dejansko naredil oz. kje dodaja vrednost (saj SEO optimizacija in sodelovanje z opisovanimi primeri, traja še naprej).

Prvi primer SEO tečaja – optimizacija spletne strani, ki se ukvarja s storitveno dejavnostjo dekoriranja porok [Sanjski-Šopek.si]

Sanjski-sopek.si je spletna stran katere v prvi vrsti, krasijo vrhunsko izdelani poročni šopki. Sicer pa se Sanjski Šopek ukvarja tudi z organizacijo porok ter cvetlično dekoracijo vsega kar sodi k poroki (dekoracija cerkva, avtomobilov, dekoracija svatbenega prostora,itd…).

Na SEO tečaju, na katerem sodelujemo s Sanjskim Šopkom, smo si najprej pogledali kako onsite SEO optimizirati njihove vsebine, hkrati pa smo k temu dodali tudi razumevanje razlik med različnimi vrstami ključnih besed (nakupne, informativne, navigacijske ključne besede, itd…). Hkrati je k onsite SEO optimizaciji sodila tudi razlaga rabe Google my Business in schema mark up podatkov.

seo tecaj sanjski sopek

Drugi primer – tečaj SEO optimizacije za spletno trgovino z ovitki za telefon [TopIzbor.hr]

TopIzbor.hr je spletna trgovina, ki prodaja ovitke za telefon, ne samo na Slovenskem trgu, temveč tudi na Hrvaškem. Na Hrvaškem trgu je bilo skozi SEO tečaj potrebno pojasniti kako deluje prodaja na Googlu, za njihove hrvaške ključne besede (maskice za telefone, itd…). Hkrati je tečaj SEO optimizacije vključeval razlago in gradnjo povratnih povezav za potrebe offsite SEO spletne strani TopIzbor.hr.

Spletno trgovino Topizbor.hr si lahko ogledate spodaj

tečaj seo optimizacije topizbor

Tretji primer tečaja SEO – optimizacija spletne strani za dejavnost organiziranja team building programov

Dejavnost team buildinga je ne samo v Slovenskem, ampak tudi drugih prostorih, izredno razširjena, saj številna podjetja, vedno bolj zanima organizacija najrazličnejših dogodkov za svoje zaposlene (motivacijski dogodki, izobraževalni dogodki, seminarji, itd…).

Za ETC Adriatic, ki velja za enega izmed vodilnih agencij za organizacijo team building dogodkov, je bil izveden SEO tečaj, ki je pokrival onsite optimizacijo njihovih team building programov; npr. vsebina o tem kako izbrati pravi team building program in ponudnika, hkrati pa je v sodelovanju z njimi, bil SEO tečaj razširjen še na predavanje o spletni optimizaciji ter redno offsite SEO delo (gradnja povratnih povezav).

SEO optimizirano vsebino za team building si lahko ogledate na sliki:

seo tečaj team building

Če se sami zanimate za SEO tečaj optimizacije spletnih strani, predlagamo, da preverite še zakaj se cene optimizacije spletnih strani med digitalnimi agencijami, tako razlikujejo. Hkrati pa bodite pozorni na to ali je bolje prebrati več knjig na temo SEO optimizacije, obiskati seminar oz. predavanje na temo SEO optimizacije ali kar najeti zunanje strokovnjake za SEO optimizacijo.

Vedno več je med podjetji tudi takšnih, ki želijo SEO znanja pospraviti pod svojo streho – zato razmislite tudi ali bi namesto SEO tečaja, bolj bil na mestu SEO mentor.