Glavne prednosti, ki jih prinašajo vgradne omare po meri

Spodaj smo, v sodelovanju s strokovnjaki iz spletne strani www.vgradneomare.eu, za vse tiste, ki se zanimate za postavitev vgradne omare po meri, pripravili 5 najpomembnejših prednosti, ki jih prinašajo garderobne omare, ki si jih damo izdelati za različne prostorske potrebe, v primerjavi s klasičnimi omarami…

Prihranek prostora

vgradne omare po meriKer že v osnovi velja, da so vgradne omare, izdelane tako, da njihov korpus ali obod (ali oboje) prilagodimo zidnim stenam prostora, v katerega bo omara tudi vgrajena, z njimi v povprečju prihranimo cca. 30% več prostora, kot s klasičnimi, garderobnimi omarami.

Vgradno omaro je namreč mogoče izdelati povsem do stropa sobe, v kateri bo postavljena, s čimer pa izkoristimo tudi prostor nad samim omarnim stropom, ki ga lahko v celoti zapolnimo, z npr. kovčki, prtljago, zimsko obutvijo in garderobo sezonskega značaja, v mnogih primerih pa lahko vgradno in po meri izdelano, garderobno omaro, prilagodimo tudi tako, da vanjo pospravljamo večje reči, za katere, drugod, preprosto ne najdemo prostora (npr. likalna deska, sesalec, ipd…)

Možnost prilagajanja ostalemu pohištvu

notranjost vgradne omareKer so vgradne omare po meri prostora, izdelane individualno, glede na vsak prostor posebej, je mogoče pred njihovo izdelavo, tudi individualno izbirati posamezne materiale in barve iz katerih so takšne omare, tudi izdelane.

Čeprav je večina vgradnih omar izdelana iz belega, navadnega, pastelnega iverala, je mogoče vgradno omaro, dobiti tudi v še več kot 40 ostalih barvah. Ob tem, da je mogoče izbirati pri njih tudi naravne lesne vzorce v več barvah (to so takšni vzorci, ki z vidnimi letnicami, dajejo videz pravega lesa, čeprav so izdelane dejansko iz iverala).

Hkrati je iveral kot material mogoče izbrati tudi v vzorcu visokega sijaja, s čimer dobi naša vgradna omara dodaten lesk, takšne omare pa največkrat srečamo v modernih kuhinjah, modernejših in sodobnejših spalnicah in podobno.

Dodatno je pri možnosti različnih materialov, mogoče izbirati še, da so vgradne omare, v celoti ali delno, izdelane iz stekla (predvsem vrata omar, v nekaterih primerih pa tudi notranje, odlagalne police), ali iz ogledal ali iz kombinacije lesa, stekla in ogledal skupaj.

Hkrati pa je vse te površine in materiale mogoče tudi različno dodatno dekorirati. Npr. lesena drsna vrata lahko z rezbarijami, štukaturami ali preprostimi dekorirnimi nalepkami dodatno okrasimo, glede na stil prostora, v katerega se vgradna omara, tudi vgrajuje, steklo je mogoče dobiti barvo ali prav tako, oblepiti s fototapetami, ogledala in stekla pa je mogoče gravirati, peskati, ali drugače okrasiti.

Zelo pogosto, so vgradne omare po meri, dodatno okrašene še z led svetili, tako pred samimi omarami, kjer usmerjeni led snopiči, osvetljujejo fronte vgradnih omar (le te, pa so v večini primerov izdelane iz drsnih vrat), lahko pa je z led svetili osvetljena tudi notranjost vgradnih omar.

Ponekod je le ta inštalirana s pomočjo senzorjev, ki omogočajo, da imamo notranjost omare osvetljeno le, v primerih, ko odpremo vrata, same omare.

Več: Mizarstvo.si – vgradne omare

Vgradne omare za spalnico – prednosti

Še posebej v spalnici, predstavljajo vgradne omare, specifičen prihranek prostora, saj zraven klasičnih vgradno omarnih rešitev – postavitve omare od ene do druge stene, omogoča vgradnja omare tudi prihranek prostora v primeru, ko v spalnici potrebujemo npr. omaro, ki se tekom dne pospravi v omaro, ponoči nama pa služi kot postelja.

Takšna vgradna omara v spalnici je dejansko zložljiva, prihranek prostora v spalnici, pa maksimalen.

Dvižna postelja po meri

Tisti, ki se navdušujete nad rešitvijo maksimalnega izkoristka prostora v spalnici, si lahko resnično omislite dvižno posteljo, ki se tekom dne pospravi v vgradno in po merah prostora, izdelano omaro, ponoči pa samo ležišče postelje potegnemo navzen v horizontalni položaj in že lahko omaro, uporabljamo kot ležišče.

Ena izmed večjih prednosti takšne izdelave omare v spalnici, je tudi ta, da ne samo prihranimo prostor, temveč lahko za posteljo uporabimo tudi naše obstoječe ležišče oz. vzmetnico, saj je posteljni del pri teh “omarah/posteljah v enem”, izdelan za vse standardne dimeznije postelj in vzmetnic.

V kolikor ustrezne vzmetnice za takšne t.i. omarne postelje, še nimate, si lahko celotno ponudbo primernih ležišč in vzmetnic ogledate na spletni strani Pohištvo123, na povezavi vzmetnice. Večina kupcev vzmetnic za spalnice, na tej strani, izbere standardne vzmetnice velikosti 180×200 ali 160×200, v kolikor si želijo omarno posteljo izdelati ob manjši steni manjše spalnice, ob straneh pa bi potrebovali še nekaj dodatnega prostora za vertikalne omarne prekate.

Pri tem ni odveč omeniti, da je globina takšnih omarnih postelj po meri, v povprečju 37 cm, ko se ležišče oz. vzmetnica postavi v vertikalni položaj in izgled omare.

Vključena dostava 

Ponavadi pohištvo, ki ga kupimo v pohištvenih trgovinah, moramo sami dostaviti na svoj dom, s čimer so povezani stroški dostave, hkrati pa tudi negotovost ob vnosu pohištva v stanovanje. Pogosto, kadar gre za večje pohištvo, moramo za vnos le tega, na mesta, kjer bo to pohištvo stalo, organizirati še več ljudi, sorodnikov, prijateljev ali znancev.

Pri vgrajevanje vgradne omare, temu ni tako, saj izdelovalec vgradne omare, poskrbi tudi za njeno dostavo. Razlog pa se preprosto skriva v tem, da izdelava vgradne omare po meri, ne predstavlja samo vnos nekaj osnovnih stranic omare in vrat ter posameznih elementov, temveč je treba pri vgradnji dostaviti še vodila za drsna vrata (v kolikor je omara seveda vgrajena z drsnimi vrati), tirnice, ročaje, dekor in ostalo.

dvodelna vgradna omara

Zraven tega je dostava elementov vgradne omare, bolj priporočljiva iz strani izdelovalca, tudi zato, ker so posamezne sestavi omare, lahko razmeroma veliki, s tem pa je možnost poškodovanja ob vnosu pohištva v stanovanja, večja. Odgovornost pa na izdelovalcu vgradne omare oz. na dostavljalcu (če sta to dve različni pravni osebi).

Dostava večjih front, omarnih stranic, stropa omare, vseh elementov in še posebej, če je omara izdelana tudi iz steklenih ali ogledalnih kosov, se zato priporoča, da je opravljena iz strani, ponudnika vgradne omare.

Za hiter izračun cene vgradne omare po meri, kliknite na povezavo.

Vključena montaža vgradne omare po meri

Pri izdelavi vgradne omare po meri, je montaža v okviru tistega, ki je omaro izdelal, tudi samoumevna. Ker gre za pohištveni element, ki je prilagojen dimenzijam našega prostora, je potrebno vedeti, da takšna omara, pogosto potrebuje ob sami montaži, prilagoditve na samem mestu montaže.

Največkrat je posamezne omarne stranice potrebno prilagoditi keramičnih ploščicam ali drugim vrstam talne podlage, na kateri bo omara stala, v primerih mansardnih sob, je potrebno omarne strancie, na licu mesta montaže, prilagoditi poševnih stropom ali okenskim odprtinam, v primerih, ko pa so vgradne omare po meri, del celotnega pohištvenega sestava npr. opremljanja spalnice ali otroške sobe, pa je pogosto treba vgradno omaro, prilagoditi tudi ostalemu pohištvu (pisalnim mizam, komodam, regalom, ipd…)

vgradna omara v mansardi

Večja preglednost nad garderobo

Zadnja, a verjetno največja prednost vgradnih omar pa je njihova preglednost nad vsebino, še posebej, če smo si vgradno omaro zamislili tako, da je le ta odprta (brez vrat pred omaro) – za kar se največkrat odločimo kadar vgradne omare postavljamo v kontekst opremljanja ločene garderobne sobe ali če omaro vgrajujemo za shrambo ali pod stopnice.

Namig: Za še boljšo preglednost, lahko na vgradno omaro, namesto klasičnih lesenih, namestimo steklena drsna vrata. Za dobavo le teh se lahko obrnete na lokalnega steklarja, lahko pa upoštevate naš namig in povprašate pri podjetju Steklarstvo BREG. Gre namreč za podjetje, ki se ukvarja tudi z izdelavo ostalih produktov iz stekla po meri in željah naročnika. Tako vam lahko izdelajo, dobavijo in tudi zmontirajo tudi kuhinjska stekla, steklene tuš kabine, steklene stopnice in ograje za stopnišča in balkone

Pogosto so odprte vgradne omare prisotne tudi v pisarniških prostorih, kjer jih uporabimo tudi kot razstavne vitrine ali kot klasične odlagalne, pisarniške omare za delovno dokumentacijo in gradivo.

Ste že poskrbeli za zaščito svojega vozila pred vremenskimi vplivi? Če še niste, obiščite spletni portal Nadstreški.eu in naročite kovinski ali leseni nadstrešek.