Prednosti in koristi teambuildinga

Izraz “team building” je v zadnjih letih postal sinonim za gradnjo ekip znotran zaposlenih, motivacijo, šport, zabavo, službene piknike in še kaj.

prednosti in koristi teambuildingaV zvezi z razvojem podjetja so timske vaje, ki so pomembne tako za vsakega posameznika, kot tudi skupino, pot do takojšnje izkušnje z dejavnostmi, ki jih izvaja skupina kot celota, hkrati pa prednosti teambuilldinga prinašajo tudi skupinske veščine, boljšo komunikacijo in povezovanje zaposlenih.

Največji program team building eventov si lahko ogledate na spletni strani, na povezavi.

Dejavnost oz. igra team buildinga, ne glede na to, ali gre za recimo kakšno oviro ali npr. čokoladni izziv, je zgolj sredstvo za dosego cilja, ki bi pri vsakem team buildingu morala biti izkušnja učenja z velikim učinkom.

Programi za oblikovanje skupin zagotavljajo realne izkušnje, ki posameznikom omogočajo, da prispevajo k skupnim ciljem. Uspeh večine organizacij je odvisen od sposobnosti posameznikov, da zgradijo učinkovite ekipe.

Glavni cilji team buildinga so izboljšanje produktivnosti in motivacije. Odpravljanje zaposlenih na druge lokacije, izven svojih pisarn, pomaga skupinam razbiti politične in osebne ovire, odpraviti motnje in se zabavati.

Prednosti programov za oblikovanje skupin so tako pomembne, da so številne korporacije vključile strategijo teambuildinga v svoj standardni kurikul…

Prednosti in koristi teambuildinga

Nekatere od teh koristi in prednosti team buildinga vključujejo:

  • Izboljšuje moralne in vodstvene sposobnosti
  • Iskanje ovir, ki preprečujejo ustvarjalnost
  • Jasno določanje ciljev
  • Izboljšanje procesov in postopkov
  • Izboljšanje organizacijske produktivnosti
  • Ugotavljanje moči in slabosti ekip
  • Izboljšanje sposobnosti reševanja problemov

Ko se odločite, da se udeležite teambuilding programa, postane najprej seveda aktualno vprašanje: kam iti?

Na hrvaškem obstaja podružnica slovenske ETC Adriatic, ki je specializirana predvsem za organizacijo team building dogodkov in programov na Hrvaškem. Naj si gre za organizacijo eno ali dvodnevnega izleta, naj si gre za specifično organizacijo team building eventa, Teambuilding Croatia, organizira raznovrstne dogodke za prav specifična podjetja na področju različnih dejavnosti. Mnoga med njimi pa se za ETC odločajo že vrsto let.

Dejavnosti v teh programih so zasnovane tako, da motivirajo ljudi, da združijo svoje nadarjenosti in opravljajo delo najboljše tako posamično kot timski igralci. Člani ekipe odkrijejo, da je raznolikost njihova največja prednost in zaupanje, sodelovanje in učinkovita komunikacija sta ključ do uspeha ekipe. Strukturirane dejavnosti ne spodbujajo samo individualnega razvoja, temveč združujejo vse člane za skupne rezultate.

Programi za oblikovanje skupin zagotavljajo optimistične in močne timske izkušnje, ki podjetjem omogočajo, da učinkovito konkurirajo tako, da zaposlenim na vseh ravneh podjetja omogočajo, da delujejo kot pravi timski igralci.

Oznake besed: prednosti in koristi teambuildinga