Ustrezen timski potencial za prihodnost podjetja

Neprecenljivo za vsakega podjetnika, direktorja, menedžerja, tudi privatnika je, da upravlja vrhunski tim. Da poveljuje, krmari, usmerja, motivira in sodeluje z učinkovito in pripadno skupino zaposlenih sodelavcev. To je kot pri volkovih: kot krdelo delujejo super, kot posameznik je volk plaha žival. Eden sam je popoln “nebodigatreba” – vsak bolje rejen petelin mu da vetra. Spominjam se spanja v divjini, na severu Oregona, ko je dobrih sto metrov od šotora pridrvelo krdelo volkov in sva s kolegom samo čakala ter se tresla. Čutiti je bilo superiorno timsko-voljčjo sinergijo pohoda in podajanja strahu. Vse do kosti! Takrat sva imela več sreče kot pameti in hvala bogu, da so volkovi imeli pomembnejše opravke.

Danes je pomembna usklajenost moštva v poslovnih procesih. Slednje postaja  zelo pomembno in je največkrat tudi odločilno za uspeh. Usklajenost ali povedano drugače dihanje za skupno stvar, vizijo pa je vse težje zagotoviti. Predvsem zaradi razpršenih interesov posameznika, trenutnega stanja v družbi, navad, zmožnosti, blagostanja, vrednot generacije x, y… Tudi zaradi vse slabšega imidža (mediji, tajkuni, svetovna finančna kriza, politika, …) lastnikov, direktorjev in manadžerejev v družbi in zatradi tega slabše zavzetosti delavcev za skupne cilje. Slišijo se vzkliki: Raje crknem, kot ta bi pomagal direktorčku da bogati na mojih plečih; poserjem se na cilje firme; za bedno plačo pa se ne mislim pretegnit; Dol mi visi!,… . Jasno, razlikuje se razmišljanje delavke v proizvodnji, recimo v Gorenju, ali pa zaposlenim v farmacevtskem podjetju.

Kakršnokoli že je stanje danes, je timski trening ali popularnejše teambuilding, pomemben. S takšnim pristopom razvijamo skupno sinergijo skupine, skupinsko dinamiko, iščemo dodatno motivacijo, delujemo v smeri skupinskega zanosa in videnja za končne cilje. To so moderni pristopi in trenutno najbolj potrebne usmeritve delovnih skupin znotraj podjetja. Pozabljeni so časi, ko se je s teambuilding programi reševalo zgolj konfliktne situacije znotraj skupine. Lep primer; če želi podjetje razviti ekološko sprejemljiv, visoko tehnološki in tržno uspešen produkt je potrebna izredna volja, sinergija in razumevanje celotnega procesa. Zaradi občasnega “tavanja” v zahtevnih procesih in nihanja, je razvoj človeškega potenciala še toliko bolj pomemben.. Za uspešnost takšnega projekta je potrebna odlična klima in velika mera vizionarstva vsakega posameznika – tudi, mantra, verjamemo v uspeh, verjamemo v skupno prihodnost! V situaciji, ko se začuti padec delovne vneme, nemotiviranost, slaba komunikacija, zmešnjava nalog in odgovornosti, negodovanja ter prenasičenost, je potrebna sprememba v obliki nove izkušnje, doze svežih impulzov ter tudi hipna sprememba okolja. To pa se doseže prav z modernimi načini treninga človeškega potenciala in usmerjanje skupine.

Članek je avtorsko delo in ni rečeno, da se Kolektim strinja z vsem, kar je zapisano.