Kateri pisarniški stol izbrati za otroka?

Za razliko od izbire in nakupa pisarniških stolov za delovne prostore za odrasle, smo starši v otroških sobah, pri izbiri ustreznega pisarniškega stola, ponavadi bolj pozorni, da bo le ta primeren. Predvsem iz naslova tega, da bo stol omogočal otroku pravilno držo in, da bo otrok za stolu neboleče in nemoteno, svoje delo, lahko opravljal, dlje časa.

kateri pisarniški stolStaršem, ki se sprašujete kateri pisarniški stol izbrati za otroka, smo zato spodaj pripravili nekaj iztočnic, ki vam bodo pomagale, da izberete stol, na katerem se bo vaš otrok počutil kar se da najboljše.

Otroški pisarniški stoli, so za razliko od stolov za starejše osebe, načeloma bolj barviti, ločeni pa tudi na namen (računalniško, igračarski stoli) in druge namene.

Če je otrok mlajši, se poskušajte držati, da ne izberete vrtljivega stola, ker imajo manjši otroci, do 6 let, tako ali tako težave s tem, ker z nogami ne dosežejo tal. In se tak stol potem vrti, otrok ga pa težje ustavlja.

Pri izbiri in iskanju stola za otroke, bodite pozorni, da ima otroški stol naslonjalo za hrbet, hkrati pa tudi za roke. Nobenega razloga tudi ni, da majnim otrokom kupite pisarniški stol na vrtljivih kolescih, ker mu tudi to ne bo prišlo prav, sicer pa je dober, otroški stol, ponavadi tak, ki ima ojačan ledveni del (zračen, polmrežni ali mrežni material na hrbtišču stola).

Če je otrok manjši, mu lahko izberete stol z dodatnim oblazinjenjem v sedalnem delu in, če se odločite za takšno varianto, potem izberite takšnega, ki omogoča, da razširjen in povečan sedalni del, lahko kasneje iz njega odstranite.

Pri izbiri barve stole je najboljše, da izberete takšnega, ki estetsko in barvno sodi k ostalemu pohištvu v otroški sobi (npr. k pisalni mizi), ne bo pa tudi ne narobe, če izberete stol, ki omogoča nastavitev ledvenega dela, nastavitev izbire višine sedalnega dela in možnost nastavitve naklona hrbtišča.

Res zelo veliko ponudbo stolov za otroke, boste našli na povezavi, sicer pa pisarniške otroške stole (na povezavi) kupci pogosto vzamejo za svoje, predvsem zaradi tega, ker so v primerjavi s konkurenco, cene stolov, pri njih, bistveno nižje.